Jemenitiska Föreningen i Örebro

 

Den dolda flyktingkrisen i Jemen

Kriget i Jemen har orsakat världens största humanitära kris. Men de jemenitiska flyktingarna för en undanskymd tillvaro. DN har mött Hind Al-Eryani, journalist från Jemen som söker asyl i Sverige.

Läs mer...
Kriget i Jemen trappas upp – miljoner i behov av hjälp

Kriget i Jemen som pågått sedan 2015 har de senaste dagarna trappats upp. Jemenitiska soldater strider mot Huthirebeller om den internationella flygplatsen i rebellhållna staden al-Hudayadah. Tusentals liv i området är i fara, en av dem är SVT-medarbetaren Amal Aziz som nu försöker fly staden.

Läs mer...
Kriget i Jemen - Tanja Holm

Några få tidningsspalter eller minutrapporter i svensk radio kan naturligtvis inte fånga allt. För att bättre förstå kriget i Jemen finns det ett behov av att lyfta fram ytterligare perspektiv. Min ambition är därför att i varje enskild artikel eller intervju belysa ämnet lite annorlunda. I mina brokiga texter försöker jag ständigt lyfta fram röster som har en ny ingång till det jag tidigare publicerat, för att på så sätt föra fram mångfalden och komplexiteten i Jemen. Förhoppningsvis kan dessa artiklar, analyser och kommentarer tillsammans ge en mer förståelig bild av det krig som fortfarande pågår i Jemen.

Läs mer...